Noticias

Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | The boardroom

03 de mayo de 2019

Chamber Boardrooms zijn beschikbaar voordat gebruik op huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op allemaal andere boekingen. Het gebruik van het kamers mag het gebruikelijk werk betreffende de kamermedewerkers niet hinderen. In alle promoties plus mededelingen met betrekking tot de vergadering / u evenement van de bedrijf, mag de naam van het Brandon-kamer louter als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan een Brandon-kamer om uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of te sponsoren of goed bij keuren, moet eerst word goedgekeurd door de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van spullen of services tijdens uw vergadering dienen eerst belanden goedgekeurd door de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die wordt gedaan voor de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet aanvankelijk worden goedgekeurd door het Brandon-kamer.

boardroom

  • Bevestiging. Boekingen zijn niet bevestigd ofwel gegarandeerd totdat een sinds de Kamer ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor uw boeking zodra de overeenstemming is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op fundament van wie het aanvankelijk komt, het eerst maalt. Alle gasten moeten het kamer verlaten op alsof vóór de aangegeven eindtijd vermeld bij het contract. Ruimte aan de directiekamer wordt louter geboekt voor de aangegeven tijden. Een Brandon Ruimte van Koophandel behoudt zich het recht voor door de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door het Kamer, worden de prijs van een boeking niets in rekening gebracht. Een Kamer behoudt zich tevens het recht voor het verhuur betreffende de bestuurskamer naar bijzonder goeddunken erbij weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden dat de directiekamer huren, kunnen gefactureerd word. Leden moeten een goede reputatie beschikken over bij een Kamer. Niet-leden moeten hen huur betalen voorafgaand aan, of met de dag van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur aan het reserveren wordt 50% van een totale huursom in rekening gebracht. Betreffende annuleringen binnen 24 uur na reservering wordt 100% met de complete huursom bij rekening gebracht. De Ruimte behoudt zich ook de recht voor om beslist kamerhuur voor Chamber-evenementen te annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op de bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. De vergaderruimte beneden is geschikt voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet belanden verplaatst behalve voorafgaande toestemming. De organisatie die de kamer huurt, is verantwoordelijk aan het opzetten, opruimen plus zorgen dat het pand goed werd beveiligd als de kamer niet open is. Een kamer dienen in dezelfde staat worden achtergelaten wanneer waarin deze is gevonden.
  • Eten en drinken. Koffie en thee zijn erbij koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn een verantwoordelijkheid van de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De kamer biedt genkele cateringdiensten, maar er https://board-room.nl/ karaf een lijst met leden worden verstrekt. Let bij: voedsel en benodigdheden dat zich in de keuken bevinden, behoren tot de Brandon-kamer en is niet beschikbaar voor gebruiken.
  • Toegang plus beveiliging. Een sleutel ben nodig door toegang te krijgen tot 8: 30 of onmiddelijke na 17: 00 uur. Die sleutel moet uiterlijk vanwege 17: 00 uur met het kantoor van de Kamer belanden opgehaald. Sleutels moeten de volgende dag naar de kantoor van de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Indien de sleutel verloren gaan, zal het huurder een verloren sleutelprijs van $ 50 oplopen en kunnen de privileges voor verhuur van een kamer belanden ingetrokken. Aangaande gebruik betreffende het gebouw na 17. 00 uur is u van aanzienlijk belang dat het gebouw te allen tijde beschermd is. De enige toegang na 17: 00 zal worden sedert de 11 th Street Building Entrance. Jij moet beslist begeleider aangaande de uitgang hebben onderhand de deur is ontgrendeld. Laat de deur met de deur niet open staan. Dat zou de ellende moeten oplossen van personen die genkel deel uitmaken van het vergadering deze het gebouw binnenkomt.
  • U schoonmaken. Een huurder met de directiekamer gaat ermee akkoord allemaal verantwoordelijkheid bij zich erbij nemen aan de netheid van de directiekamer plus deze terug te brengen naar een staat waarin deze zich bevindt: u afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde vertrek, alle vuile vaat dienen worden schoongemaakt en de stoelen moeten op hun juiste plaats worden teruggebracht rond de tafel met de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is wel verstaan dat een Brandon Kamer van Koophandel op genkel enkele manier verantwoordelijk zijn voor persoonlijk letsel, schade aan eigendommen of verschillende aansprakelijkheden die kunnen voortkomen tijdens de gebruik betreffende hun faciliteit. Huurder gaat ermee akkoord de vrijwaring vrij bij geven en de Brandon Kamer van Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer met Koophandel, aansprakelijk te houden aan dergelijke schade.

De huurder gaat ermee akkoord allemaal aansprakelijkheid te aanvaarden voor de acties van is / haar gasten. De huurder en gasten werd gevraagd vanwege de eigendom van Brandon Chamber of Commerce bij respecteren. Alle artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) deze niet rechtstreeks door een huurder worden verstrekt, word geacht te behoren zelfs Brandon Kamer van Koophandel en haar personeel en zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders is aansprakelijk voordat eventuele beschadiging aan de faciliteiten plus / alsof inhoud en inrichting. Allemaal schade moet onmiddellijk aan de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters werd verwacht datgene zij allemaal reparaties en vervangingskosten met eventuele achterstand aan een faciliteit zelve en / of het inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niets om items achter bij laten in uw directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niets behoren tot de Kamer van Koophandel moeten worden verwijderd uit het gebouw wanneer een huur zijn voltooid. Een Kamer met Koophandel zijn niet aansprakelijk voor verloren of beschadigde items deze achterblijven boven het gebouw van het Kamer. Schakel de lichten uit indien u weggaat.

Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | The boardroom

Comentarios